NH TOCHT
KNRB Klassement Marathonwedstrijden
Reglement 2019
 1. Het KNRB Klassement Marathonwedstrijden is een puntenklassement voor ploegen op basis van behaalde resultaten in marathonwedstrijden.
 2. Het klassement bestaat uit vier wedstrijden:
  14 april 2019 Amstelmarathon (50 km),
  11 mei 2019 Nieuwlandmarathon (74 km),
  22 mei 2019 Parthenon-EY Ringvaart Regatta (100 km) en
  8 juni 2019 Noord Holland marathon (70 km)
 3. Boottypen:
  Gestuurde dubbel C-twee (C2*) of gestuurde boord C-vier (C4+). De boten dienen te voldoen aan de maatvoering zoals beschreven in Artikel 20 van het Reglement voor Roeiwedstrijden, lid 4 voor de C2* en lid 5 voor de C4+.
 4. Inschrijven:
  Inschrijving geschiedt via sportparticipatie@knrb.nl. Bij inschrijving het volgende aanleveren:
  1. namen en e-mailadressen van alle roeiers en eventuele coaches; vermeld bij combinatieploegen ook per roeier de vereniging waarvan die lid is
  2. telefoonnummer van een contactpersoon
  3. een ploegfoto
  Deadline voor inschrijving is 7 april 2019.
  Geen inschrijfgeld voor het klassement. Uiteraard moet het inschrijfgeld voor de afzonderlijke wedstrijden wel betaald worden. Ploegen die zich niet hebben aangemeld, kunnen wel inschrijven in de uitgeschreven velden, maar ontvangen hiervoor geen punten. Wijzigingen in de samenstelling van de ploegen gedurende het seizoen dienen ook doorgegeven te worden aan sportparticipatie@knrb.nl. Ploegen dienen zich daarnaast ook in te schrijven voor de afzonderlijke wedstrijden via het KNRB inschrijfsysteem (of de wijze die de organiserende vereniging aangegeven heeft). Artikel 29 van het Reglement voor Roeiwedstrijden is van toepassing.
 5. Races:
  De wedstrijden worden gevaren als achtervolgingswedstrijden. Het Reglement voor Roeiwedstrijden is van toepassing op de races, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de aankondiging door de wedstrijdorganisatie. Alleen races die integraal worden gevaren tellen mee voor het eindresultaat. Marathons die 65 km of langer zijn kunnen, als de organisatie dat uitschrijft, ook als estafette met een dubbele bemanning geroeid worden. Als estafette geroeide marathons tellen niet mee voor dit klassement.